Bandenservice:

Nieuwe banden en velgen

Voor bijna iedere auto kunnen wij een geschikte band of velg leveren. De courante maten en typen hebben wij in voorraad. De overige maten zijn zeer snel leverbaar. Tijdens het monteren van nieuwe banden of velgen worden deze zorgvuldig gebalanceerd. Wij kunnen u een geschikte band adviseren die bij uw auto en wensen aansluit. Ook kunt u gebruik maken van de online velgen configurator, zodat u alvast een indruk krijgt wat de mogelijkheden voor uw auto zijn.

Online Velgenconfigurator

Uitlijnen & Balanceren

Het balanceren en het juist uitgelijnd zijn van uw auto is essentieel voor een bevredigende, veilige rijervaring. Wij zijn bandenexperts en kunnen dus een optimale afstelling garanderen. De combinatie van wiel en band kan door de spanningen en krachten tijdens het rijden uit balans worden gebracht. Als dat gebeurt, verbruikt u meer brandstof en kunnen uw banden abnormaal snel slijten.

  • Trillen van het stuur of de gehele auto? — > Balanceren
  • Scheef trekken of scheve slijtage van de banden? –> Uitlijnen

Wissel en opslag zomer- winterbanden

Wij staan klaar om uw zomer- en winterbanden te wisselen. Tijdens de wissel inspecteren wij uw banden op eventuele schade of overmatige slijtage. Daarnaast meten wij de profieldiepte op en adviseren wij u nieuwe banden wanneer dit nodig is. Wist u dat we ook opslag bieden voor uw winter- of zomerbanden tegen een geringe vergoeding?

Elektronische ventielen

TPMS (elektronisch bandenspanningscontrolesysteem) monitort de spanning van uw banden. Als ze onder een bepaald ingesteld niveau daalt, krijgt u een waarschuwing. Wanneer wij nieuwe banden monteren, uw banden wisselen of een lekke of kapotte band repareren, moet het TPMS worden gereset. Ook bij het vervangen van de sensoren op de wielen, kalibreren wij deze en stellen de centrale eenheid weer in volgens de specifieke fabrieksvoorschriften. Zo kunt u altijd zorgeloos rijden.

Reparatie lekkages

Wij kunnen een lekke band veelal repareren, wat de aanschaf van een nieuwe band uitstelt! Met onze vakkundige materialen en gereedschap pen ondervindt u geen hinder van de lekkage en bent u snel weer op weg.

Bandenservice leaseauto’s

Naast de bandenservice aan personenauto’s, biedt Garage de Man ook bandenservice voor leaseauto’s en bedrijfswagens! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!