Bandenservice:

Nieuwe banden en velgen

Voor iedere auto kunnen wij een geschikte band of velg leveren. De coulante maten en typen hebben wij in voorraad. De overige maten zijn zeer snel leverbaar. Tijdens het monteren van nieuwe banden of velgen worden deze zorgvuldig gebalanceerd. Wij kunnen u een geschikte band adviseren die bij uw auto en wensen aansluit. Ook kunt u gebruik maken van de online velgen configurator, zodat u alvast een indruk krijgt wat de mogelijkheden voor uw auto zijn.

Online Velgenconfigurator

Uitlijnen & Balanceren

Bij Garage de Man willen we niet dat uw wielen een onbalans hebben en dat u en uw passagiers misselijk worden, alsof u off-road zou rijden. Dat maakt de rit niet alleen hoogst onaangenaam maar heeft ook gevolgen voor uw reacties als chauffeur en voor slijtage van uw auto. Het balanceren van de wielen is essentieel voor een bevredigende, veilige rijervaring. Wij zijn bandenexperts en kunnen dus een optimale afstelling garanderen. De combinatie van wiel en band kan door de spanningen en krachten tijdens het rijden uit balans worden gebracht. Als dat gebeurt, verbruikt u meer brandstof en zullen uw banden abnormaal snel slijten. U zult minder comfortabel rijden en ook minder veilig, want uw auto zal onstabiel worden. 

Wissel en opslag zomer- winterbanden

Garage de Man staat klaar om uw banden zomer- en winterbanden te wisselen. Tijdens de wissel inspecteren wij uw banden op eventuele schade of overmatige slijtage. Daarnaast meten wij de profieldiepte op en adviseren wij u nieuwe banden wanneer dit nodig is. Wist u dat Garage de Man ook opslag biedt voor uw winter- of zomerbanden tegen een geringe vergoeding?

Elektronische ventielen

TPMS (elektronisch bandenspanningscontrolesysteem) monitort de spanning van uw banden. Als ze onder een bepaald ingesteld niveau daalt, krijgt u een waarschuwing. Wanneer wij nieuwe banden monteren, uw banden wisselen of een lekke of kapotte band repareren, moet het TPMS worden afgesteld. Ook bij het vervangen van de sensors op de wielen, kalibreren wij deze en stellen de centrale eenheid weer in volgens de specifieke fabrieksvoorschriften. Zo kunt u altijd zorgeloos rijden.

Reparatie lekkages

Garage de Man kan een lekke band is veelal repareren, wat de aanschaf van een nieuwe band uitstelt! Met onze vakkundige materialen en gereedschap ondervindt u geen hinder van de lekkage en bent u snel weer op de weg.

Bandenservice leaseauto’s

Naast de bandenservice aan personenauto’s, biedt Garage de Man ook bandenservice voor leaseauto’s en bedrijfswagens! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!